Érdekességek és hasznos információk a Városligeti Műjégpályáról

2018.01.16.

Cikkek

A Városligeti Műjégpálya


A Városligeti Műjégpálya a Tigris büféből

A téli sportok egyik legkedveltebbje a korcsolyázás. Nem kell hozzá profinak lenni, sőt nagyon könnyű elsajátítani a technikáját, nem véletlen hogy a Városligeti Műjégpályán 3 éves kortól várják a tanulni vágyó gyerekeket. Látogass el az ország legnagyobb műjégpályájára, ahol a fantasztikus korcsolya élmény mellett hozzánk is betérhetsz a Hüttébe egy forralt borra, vagy akár egy ízletes babgulyásra!   


Így indult a Városligeti Műjégpálya


A Városligeti Műjégpálya elődje már 1870-től fogadta a korcsolyázni vágyókat a mai Műjégpálya és épületének helyén. Az 1826 novemberében megalakul Pesti Korcsolyázók Egyesülete hosszas kérlelésére a városi tanács engedélyezte, hogy a Városligeti tó egy részét leválasztva, telente korcsolyapályát nyithassanak. A korcsolyapálya épülete egy kis fabódé volt, ami sajnálatos módon 1874-ben leégett.


A Városligeti Műjégpálya épülete


A történtek után, Lechner Ödön építész által tervezett eklektikus épület kapott engedélyt a megépítésre, ami pár év alatt megvalósult. A nagy lelkesedés és siker örömére, a 1986-os honfoglalási millenniumra, Francsek Imre tervei szerint átépítették és bővítették egy neobarokk stílusú épületre. Az ekkora már átnevezett, Budapesti Korcsolya Egyletet nagyon foglalkoztatta a Városligeti Műjégpálya gondolata, de végül nem sikerült létrehozni, mert az első világháború közbeszólt.


Mit találhatsz még a Városligeti Műjégpálya épületében?


A korcsolyázók szerelmeseinek különböző szolgáltatások állnak rendelkezésükre a Városligeti Műjégpálya épületében. Az épület bal szárnyában található a Hoki Múzeum, ahol sportolók ereklyéit és érmeit csodálhatják meg a látogatok. A Hoki Múzeumot a korcsolyázók ingyen tekinthetnek meg.
Ha a korcsolyázók pihenni és fogyasztani szeretnének egy kis harapnivalót, esetleg inni szeretnének valamit, akkor rendelkezésükre áll a Műjégpálya Hüttéje. A Hütte belső melegedő, illetve kiülős résszel is rendelkezik. A Városligeti Műjégpálya vendégei a Hütte kínálatában találhatnak forró és hideg italokat, illetve kedvük szerint válogathatnak a Babgulyás az Amerikai Hot-dog és még sok más finomság között.
Ha valaki esetleg nem szeretne ilyen „nagymértékben” letérni a pályáról, hanem csak egy rövidebb szusszanást szeretne tartani, akkor a jég túloldalán található Tigris büfé kocsinál is megpihenhet, ahol napozó/pihenő stég áll rendelkezésére a korcsolyázó közönségnek.


A Városligeti Műjégpálya napjainkban


A megújult Városligeti Műjégpálya 2011 óta várja kedves vendégeit, minden télen november közepétől, február végéig. Tökéletes program lehetőség kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Budapest szívében, a XIV. kerület második legnagyobb zöldövezetében.


Online jegyvásárlás a Városligeti Műjégpályán


Már a Városligeti Műjégpályán is elkerülheted a sorban állást, ha online vásárolod meg jegyedet és ha szükséged van rá, korcsolyabérlésed is. Vásárolj jegyet online ITT!
Az online megvásárolt jegyekkel a középső bejáraton tudsz majd bemenni. A jegyeket nem szükséges kinyomtatni sem, telefonról is bemutathatóak.
 

Küldés: Tóterasz

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
Címkék

Kommentek


Tóparti étterem laza hangulatban: ez a Tóterasz

Tovább


A hétköznapi rohanásban mindannyian szeretnénk egy kicsit megállni, és ha csak pár óra is, de megszabadulni a gondoktól, hétköznapi gondolatoktól… talán éppen ezért olyan népszerű hely a Balaton – hiszen sokak számára...

Egy igazán hangulatos hely Budapesten nyárra: a Tóterasz

Tovább


A jó idő beköszöntével szinte mindenki vágyik a szabadba. Élveznénk az első langyos napsugrakat, a szabadlevegőt barátiankkal, szeretteinkkel egy-egy olyan estén, ahol végre szabadok vagyunk. Ha Te is erre vágysz, és szeretnél...