Bemutatjuk a legjobb korcsolyapályát Budapesten

2018.11.29.

Cikkek

A legjobb korcsolyapálya Budapesten: Városligeti Műjégpálya


Korcsolyapálya Budapesten

A korcsolyázás az eyik legnépszerűbb szabatéri tevékenység a téli szezonban, így nem csoda, hogy egy több a korcsolyapálya Budapesten. Az, hogy mikor alakult ki a korcsolyázás pontosan nem lehet tudni, a régészek szerint azonban az első korcsolya használat a korai kőkorszakra nyúlik vissza. Valószínűleg azért használták ezt az eszközt, hogy a jeges területeken gyorsabban és biztonságosabban tudjanak mozogni. A korcsolyázás, mint szórakozás először Hollandiában jelent meg. A mai korcsolya őse kezdetben rénszarvas vagy ló csontból készült, amit eleinte nem rögzítettek a lábukhoz, hanem a talpuk a csont redős érdességén tapadt meg, később a csontot átfúrták és bőrszíjakkal a lábukhoz kötözték. A középkorban már megjelentek a fából készült korcsolyák is, melyek foglalatába már vasdarabot is ültettek. Írásos emlékek szerint már versenyeket is rendeztek ebben az időben, valószínűleg ez volt a jégkorong elődje. A XIX. században jelent meg az első fémből kovácsolt korcsolya, majd az acélkorcsolyák ipari gyártása is megkezdődött.


A legjobb korcsolyapálya Budapesten – Városligeti Műjégpálya

 

A Hősök tere szomszédságában található a legjobb korcsolyapálya Budapesten. A Városligeti Műjégpálya a leglátogatottabb és egyben legnagyobb korcsolyapálya Budapesten. Az évek során a pálya rengeteg átalakításon esett át, a korcsolyázó tömeg nagy örömére.

 

Sokan nem tudják, de a Városligeti Műjégpálya már 1870. január 29. óta fogadja a korcsolyázó tömegeket. A hivatalos megnyitó Rudolf koronaherceg társaságában zajlott. A megnyitása azonban nem zajlott zökkenőmentesen, ugyanis a Pesti Korcsolyázó Egyletnek kitartó közbenjárása után kaptak csak engedélyt a városi tanácstól, hogy minden télen a tó egyik részét korcsolyapályaként használhassák.

 

Egy korcsolyapálya Budapesten, ahol egy különleges melegedő is vár 

 

Egy kiadós korcsolyázás le tudja fárasztani az embert – ilyenkor biztosan jól fog esni mindenkinek egy kis pihenés, amit a Hütte biztosít! A melegedő a korcsolyapályáról közelíthető meg, ahol forró italok és finomságok várják a megpihenni vágyó korcsolyázókat. 

 

A Hütte kínálata az idei téli szezonra kibővült, hiszen négyfajta új melegszendvics, házi szörpök, palacsinták és egyéb különlegességek várják azokat, akik megéheznek az izgalmas programok közepette. 

 

Persze az olyan klasszikusok, mint a forró csoki és a forró tea is megtalálható a kínálatban! 

 

A Hütte kínálatát ide kattintva tekintheted meg! 

 

Korcsolyapálya Budapesten online jegyvásárlási lehetőséggel 

 

Aki nem szeret sorban állni, annak jó hírónk van: a Városligeti Műjégpálya egy olyan korcsolyapálya Budapesten, ahová online is lehet jegyet vásárolni!

 

A jegyek telefonról is bemutathatók, nem szükséges őket kinyomtatni, és a középső bejáraton lehet bemenni a jegyekkel. Ide kattintva vásárolhatsz online jegyet

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
Címkék

Kommentek


Tóparti étterem laza hangulatban: ez a Tóterasz

Tovább


A hétköznapi rohanásban mindannyian szeretnénk egy kicsit megállni, és ha csak pár óra is, de megszabadulni a gondoktól, hétköznapi gondolatoktól… talán éppen ezért olyan népszerű hely a Balaton – hiszen sokak számára...

Egy igazán hangulatos hely Budapesten nyárra: a Tóterasz

Tovább


A jó idő beköszöntével szinte mindenki vágyik a szabadba. Élveznénk az első langyos napsugrakat, a szabadlevegőt barátiankkal, szeretteinkkel egy-egy olyan estén, ahol végre szabadok vagyunk. Ha Te is erre vágysz, és szeretnél...